Návštěva Muzea Českého lesa v Tachově a výstavy velikonočních kraslic

Dne 5. 3. 2024 navštívili žáci III., V., VII. a XI. třídy Muzeum Českého lesa v Tachově. Žáci měli jedinečnou možnost shlédnout veškeré expozice Muzea Českého lesa v Tachově s komentovanou prohlídkou od paní ředitelky PhDr. Jany Hutníkové. Komentář k jednotlivým předmětům expozic a událostem Tachovska byl naprosto výborný, věcný, obsáhlý a velmi poučný. Žáci se dozvěděli mnoho o historii Tachova od pravěku přes středověk až po současnost.

Mimo jiné byla k vidění i aktuální výstava velikonočních kraslic. Tato prohlídka již nebyla komentovaná, přesto však nabízela dostatek informací na informační tabuli. Žáci se dozvěděli něco málo o historii Velikonoc, proč se používají právě vajíčka jako symbol nového života a proč se krásně nazdobeným říká právě kraslice. Žáci již vědí, jaké techniky se např. používají ke zdobení kraslic a vajíček obecně.
Součástí této výstavy byl pro žáky připravený malý kvíz s tajenkou. Otázky ohledně zdobení vajec a historii Velikonoc museli žáci správně zodpovědět, přičemž veškeré informace měli kolem sebe a museli se tedy zajímat a pečlivě číst.

Návštěvu Muzea Českého lesa v Tachově žáci hodnotili velmi pozitivně a již se těší na velikonoční svátky.

Vypracoval: Pavel Kaleja